Hjemmelavede godbidder og andre snacks

Det er efterhånden en jungle at finde rundt i hvad man sikkert kan købe til sin hund, uden den bliver fyldt med en masse unødig kemi. Forretningerne bugner med tilbud på alt fra hønsefødder til lammelever og hestemaver.. Hvordan ved vi det er behandlet uden tilsætning af div. kemikalier? Kan vi stole på hvad de fortæller i butikkerne? Ved de nok omkring de produkter de sælger? Hvis man vil være på den sikre side, så laver man dem selv.

Du kan evt. bruge denne som grundopskrift.

Start med at findele kødet. Hvis du bruger rent kød eller indmad, er det bedst hvis du koger det først og så moser eller blender det.
Rør æggene i.
Dejen skal ikke være for tyk, Hvis dejen bliver for tyk, er det svært at få den rullet ud. Derudover bliver godbidderne for tørre og smuldre. Hvis dejen er for tynd, skal de bage lidt længere..

GRUNDOPSKRIFT

1.Du kan bruge kød, fisk, indmad, leverpostej, tun på dåse, rogn, ja det er bare med at komme igang.
2.Æg, antal afhænger af hvor stor portion du vil lave 1 æg pr.400g kød
3.Vand (måske ikke nødvendigt, ved mange grøntsager)
4.”Mel” i form af hvedemel, rismel, 5.HUSK-fiber, som feks.havregryn (gerne malet) loppefrøskalder, Grahamsmel, eller fuldkornsmel, hvad jeg lige kan komme på)
6.Der ud over kan man jo tilsætte grøntsager, blendet er bedst, men tænk på fugtigheden, for meget fugt og der skal mere end andre. Prøv jer frem, med det I kan lide.

SÅDAN GØR I!

Når i har sammensat den godbidsmasse i synes er lækker, gør i følgende:

Når massen har en passende konsistens, rulles massen ud mellem to stykker bagepapir, fjern det øverste stykke bagepapir og brug en pizzarulle/pizzaslicer til at lave strimler ved at skære gennem massen, først på den ene led, og så på den anden. Lav dem ikke alt for små, da de jo krymper i ovnen.

Massen sættes i ovnen ved 150 grader i 20-30 minutter alt efter hvilken ovn man har. Når du synes de ser bagte ud, tages pladen ud, og kører lige pizzaskæreren igennem, de steder hvor der ikke er skåret igennem (hvis der er det)

Tørret kyllingefiletter

Kylling er et sikkert hit hos rigtig mange. Og det er noget af det letteste du kan lave.

Skær kyllingebryst i fine strimler, læg dem ud på bagepapir på en bageplade i ovnen, bages ca 5-6 timer ved 80 grader.

på billedet ses små strimler af tørret kylling

Kyllingefrikadeller

Hjemmelavet kylling frikadeller , opskrift , hakket kylling 400 gram, 1 æg og lidt havregryn så det bliver til en let fars, lidt salt(kan udelades). Læg det på en bageplade som en pandekage, og kør igennem med en pizzaslizer. Bag dem ca 30 min på 160 gr , tjek de virker gennembagt. Det er ikke tørre godbidder, så de skal opbevares i køleskabet, og bruges over få dage 3-4 dage

Sunde godbidder (kalvelever)

Kog kalvelever med 1 fed hvidløg, skær det i strimler, læg det i ovnen på en plade med bagepapir, og tør det i ovnen ved 100 grader i ca 40 minutter.. Skær strimlerne i små godbidder og kom dem retur i ovnen til du synes de er tørre..

Mine gode råd til sidst

Personligt har jeg altid været rundhåndet med naturlige snacks til mine hunde. Feks. elsker de gulerodstave, stok/buketter af blomkål, stok af Hvidkål/spidskål, æblebåde (uden kernehus), agurk, peberfrugt, ostestænger, bananer, ananas, melon og sikkert mere..

( husk!! der er ting som er giftige for hunde, kig i afsnittet madforgiftning).

Min overbevisning er at hundene skal leve så sundt som muligt, så derfor skal de ligesom os mennesker leve af varieret kost. Det eneste færdigkøbte af godbidder jeg køber er tørrede lammetarme og svinespagetti.. Cavalierene vil gerne have grovere snacks, men det er en helt anden sag.

Faktisk er det kun fantasien som sætter grænser. Kyllingelever eller kyllingehjerter er også lækre. Kog dem først og dernæst skær i mindre stykker og tør dem i ovnen

Comments are closed.