Hvordan ser jeg om min tæve er i løb? Hvornår kan hun parres?

Jer som drømmer om hvalpe engang i fremtiden på jeres tæve, læs dette!!

Jeg har Imens jeg har været opdrætter opfostret 16 kuld hvalpe og har desuden assisteret ved flere parringer af andre tæver, mener selv at have godt styr på hvordan/hvornår man vejleder en tæveejer til at læse sin tæve/ ser hvornår en tæve er klar.

Hvad skal du som tæveejer sætte dig ind i, før du er klar til at få din tæve parret.. Og dette er intet med sundhed at gøre, da det er en selvfølge at det er der styr på..

1. Fra første gang din tæve kommer i løb, skal du observere hvordan hun bløder, intensiteten af blodet, blodets farve igennem løbetidsperioden.

2. Du skal holde øje med tævens Vulva, hævelsen, blødhed/hårdhed/udseende/størrelsen under cyklussen..

Selv om 2 løbetider måske ikke er ens, er det ufatteligt vigtigt at du lærer din tæve at kende.. Lærer at læse hendes signaler, lære at se på hendes Vulva og hendes blødning.. Kan man ikke det, er det kæmpe svært at hjælpe jer, når I kommer når tæven er ex 2-2 1/2 år gammel og gerne vil have hende parret..

Typiske spørgsmål jeg stiller tæveejer er:
1: hvornår var hendes første blødningsdag?
2: hvordan har hendes tidligere løbetider været mht. Blodintensitet gennem løbetiden?
3: hvordan er hævelsen/elasticiteten på vulva?

Er man som tæveejer meget usikker på ens tæves løbetid, og hvornår hun er parringsklar/i højbrunst, men har styr på første blødningsdag, er der jo mulighed for at enten din egen dyrlæge eller Canicold kan udføre progesterontests og derved fortælle dig hvornår hun er klar.
Det er ikke usædvanligt at nogle hanhundeejere forlanger at tæven er testet (progesteron), før de kommer til hanhunden.
Jeg forstår dem godt, efter jeg selv har haft forskellige oplevelser med tæver som ik var klar..
Vi som hanhundeejere er nødt til at vide de ting listet op, for ikke at tæveejer møder op med en totalt hidsig tæve, som bider til højre og venstre..
Det er naturligt at tæven siger fra, når hun ikke er klar.. Men Men, det gør bare det hele lettere for alle, hvis tæveejer kender sin tæve..

Så tænk over det, hvis du går med en lille drøm om hvalpe, på din tæve.. Det er en kæmpe fordel at DU kender din tæve!!!
Held og lykke med hvalpeplanerne 🐾

Comments are closed.