Hvorfor blev jeg opdrætter, hvordan begyndte det?

Mine tanker

Jeg har altid drømt om at få en hund som fik hvalpe.. Den første hund jeg havde var en lille pekingeser tæve Chigga, en dejlig tæve med amerikansk/norske aner… super flot tricolor, med jordens dejligste sind… Desværre fik hun da hun var ca. 1½år gammel akut livmoderbetændelse, og hun fik fjernet livmoderen..
Så det blev jo ikke til mange hvalpe.

Vores lille Bølle som også var en dejlig tricolor, måtte kastereres da han var ganske lille, da den ene testikel havde sat sig i bughulen.. Så ham kunne vi ikke bruge til avl..
Men han var Bellas bedste legekammerat.

Hvordan blev jeg tryllebundet af Cavalieren? Som jo var den første race jeg blev opdrætter af. En dag kom en af mine veninder og fortalte at de skulle have hund, en Cavalier king charles spaniel, i black and tan…. Jeg var helt solgt… Det kunne min mand godt se, og spurgte om jeg ville have en hund mere, og om så ikke vi skulle finde en flot tæve… Jeg var lidt betænkelig ved at anskaffe mig en cavalier, pga. det eneste man hørte var dengang, at de dør af hjerteproblemer inden de når at blive gamle… Ja, det var hvad min daværende dyrlæge sagde da jeg sputgte til racen.. nej jeg skulle finde mig en anden race… Problemet var jo så bare at jeg havde forelsket mig i cavalieren…. Og des mere jeg læste på nettet, og jo flere billeder jeg så af den, jo mere opsat var jeg på at det skulle være en lille cavalierpige jeg skulle have.
Men med en masse skræmmebilleder og advarsler indprintet i hovedet… Måtte jeg gøre hvad jeg kunne for at sikre mig mod at min lille pige skulle være arvelig betinget for at få hjerteproblemer..
Jeg måtte finde en hvalp som kom fra et hjem hvor begge forældre var hjertescannet. Det var den bedste måde jeg kunne sikre mig, selv om det selvfølgelig ikke er nogen garanti for at der ikke kan komme noget senere hen..
Der et er vores overbevisning at en hvalp fra stueopdræt, men med stambog, er den bedste hvalp.. Så det var helt klart også et krav. Allerede fra starten i vores søgning var det klart at vi arbejdede os hen imod at finde en lille flot tæve helfarvet black and tan, som vi med tiden forhåbentlig kunne få nogle hvalpe på..  Kikkede  rundt for at finde en tæve som kom fra  stueopdræt, hjertescannet forældre, gode udstillingsresultater, var også med i tankerne for at finde en så flot hund som muligt.
Vi var nye i Cavalierkredse, så vi vidste ikke rigtig hvor vi skulle søge, men startede med DRU, og deres kennelliste.. Men mange af dem havde jo ikke engang Black and tan som vi var faldet for, eller også var det ikke lige den slags opdræt vi gik efter.
Vi kikkede så i den blå avis, som så mange andre gør, og fandt derved frem til Bella´s opdrætter. Hende vi købte Bella af garanterede at både tæven( vi så hendes papirer) og hanhunden var hjertescannet og uden mislyd, og tæven havde været på udstillinger i DRU… Det var jo det vi stillede som kriterium for, om det var her vi skulle finde vores lille Bella…
Mange siger så at man skal parre tæven når hun har sin løbetid omring når de er 18mdr. men jeg havde ikke lyst til vinterhvalpe, og så ville jeg gerne have hende scannet først. HUn var udstillet og havde vundet fine præmier.
Da Bella blev 2 år bestemte jeg mig for at nu var det ved at være tid til at hun skulle parres. Troede at, det var da, bare lige sådan….. Men det var faktisk mange timers søgning på nettet og opkald på telefonen før jeg fandt frem til en avlshan som ikke var beslægtet med <Bella, og som var BLACK and TAN.. For jo der er masser af hanhunde, men ikke mange er black and tan.. Resultatet af “moden” er at der næsten ikke er til at finde en “ikke” genetisk beslægtet hanhun med avlsgodkendelse. For lidt kræsen har man vel lov at være?? Jeg vil jo helst avle i rene linjer, og derfor kun bruge en avlshan i Black and Tan som hende selv…
Og det er ikke så nemt..
Men før vi kunne komme så langt,  skulle jeg først have scannet min lille pige, jeg ville sikre mig så godt som man nu kan, mod hjertefejl osv., så jeg kontaktede KVL for at få en tid til scanning… De havde optaget mindst 3 mdr. frem, men anbefalede mig så at kontakte Karlslunde Dyrehospital, hvor de også laver scanninger. Hun blev så blevet scannet og undersøgt D. 12 januar 2010, med ingen mislyd og i super form… Så det kunne jo ikke være bedre.
Jeg ledte videre efter en avlshan, Fandt happy herbie vom heiligendamn, men efter 2 forsøg var det stadig ikke lykkedes at få hvalpe på Bella.. Jeg må indrømme at jeg var noget trist til mode, var sikker på at det aldrig skulle lykkedes..
Tænkte som en sidste udvej at jeg ville ringe til Bitten.. Bitten er hende som har “givet” mig Bella.. Hun sagde at det skulle vi nok ordne.. hun skulle bare hjælpes, og hun kendte lige til den hund som ville være perfekt til Bella. Så nu ventede vi bare på den næste løbetid. Vi har nu lige været i Sdr. Felding hos Bellas “første mor” som har passet Bella og kørt hende til parring i den uge hun var hos hende. Bella er blevet parret 4 gange… Det gik over alt forventning.. så man ser jo tydeligt at når de rigtige mennesker kommer til så lykkedes det.. resultatet blev 6 smukke hvalpe d. 28 juli 2011.
Se lige hvor smuk hun er!!

Se lige hvor smuk hun er!!

Bella gav os 3 dejlige kuld, før hun blev pensioneret, fra det første kuld, har vi Fie.. Og drømmen som at blive opdrætter var begyndt, at tage form. Elskede at være på imens vi havde hvalpene, deres ankomst til verden, et kæmpe mirakel, deres første uger her i huset, med den kæmpe udvikling, før man sender dem videre ud i verden til der es forventningsfulde familier, er det bedste man oplever som opdrætter. 

Comments are closed.